З 1 вересня у школах Львова ініціюватимуть заборону для учнів використовувати мобільні телефони. Мета такої ініціативи – заохотити учнів більше спілкуватися з однолітками і не відволікатися під час навчання.  

Про це пишуть на сайті Львівської міської ради.

Рішення прокоментував керівник місцевого управління освіти Андрій Закалюк. За його словами, така умова вже діє в багатьох школах за кордоном і в багатьох приватних школах. Він додає: всі навчальні заклади, де учні не використовують мобільні, наводять багато переваг такої ініціативи. Зокрема, нещодавно дослідження стосовно використання мобільних опубілкувало ЮНЕСКО. У доповіді організація закликає утриматися від використання мобільних у навчальних закладах, аби захистити дітей від кібербулінгу та покращити їхній навчальний процес.

Прокоментував очільник управління освіти і побоювання батьків стосовно безпекової ситуації.

«Ми розуміємо, що є переживання батьків, коли повітряна тривога, як буде дитина без мобільного телефона. Але в школі завжди є людина, яка відповідає за дітей. Ви завжди можете сконтактувати з класним керівником, з директором, із заступником директора… Вони завжди відкриті до батьківської спільноти. Діти будуть в безпеці. Ми з вами маємо розуміти, що маємо повернути живе спілкування для наших дітей. Я думаю, велика частина батьків погодяться зі мною», – додає він.

Управління освіти разом з керівництвом шкіл та педагогами вже зовсім скоро напрацюють механізм для втілення подібної ініціативи. 

Поділитися цією статтею