«Школо, ми разом!» — це ініціатива з відновлення освітнього процесу, мета якої — до вересня створити комфортні та безпечні умови для повернення до школи.

Про це повідомили в МОН.

Три з половиною роки українські діти навчаються дистанційно. Лише третина з них мала можливість відвідувати школу фізично впродовж минулого року. Лише кожен 4-й має для навчання онлайн персональний ноутбук. Понад 305 тис. учнів потребують трансферу до закладів освіти з інших населених пунктів. Субвенції 1 млрд гривень з державного бюджету недостатньо, щоб закупити необхідну кількість шкільних автобусів. Тому мета ініціативи – об’єднати бізнеси, неприбуткові організації, благодійні фонди, партнерські та донорські організації, лідерів думок, аби забезпечити навчання.

Ініціатива розроблена для підтримки учнів загальноосвітніх шкіл, учителів та батьків школярів. Серед її пріоритетів – поліпшення умов та створення нових шкільних укриттів, додрук необхідних підручників, закупівля гаджетів для освітнього процесу, розроблення програми з надолуження освітніх втрат та дебюрократизація процесів.

В першу чергу будуть допомагати регіонам, які найбільше постраждали від війни (Харківщина, Миколаївщина, Дніпровщина, правобережжя Херсонщини, прикордоння Сумщини й Чернігівщини), а також – будь-якій громаді, у якій немає очного освітнього процесу через відсутність укриття.

Аби реалізувати проєкт, МОН шукає партнерів серед неприбуткових організацій, благодійних фондів,  партнерських та донорських організацій, бізнесів та лідерів думок. Вони можуть долучитися до фінансової та матеріальнаої підтримки обраного напряму (укриття, автобуси, гаджети, підручники) та експертної допомоги у розробленні програм та тренінгів для учнів та вчителів (з надолуження освітніх втрат, дебюрократизації).

Для співпраці необхідно написати на пошту school2gether@mon.gov.ua.

Поділитися цією статтею