Там наголосили, що змінювати підхід до викладання предмета можна вже зараз, не чекаючи вказівок від Міністерства.

Про це зазначив очільник МОН Оксен Лісовий.

Для ілюстрації він навів декілька прикладів таких змін в окремих громадах. 

У Житомирі вже виділили приблизно 5 млн грн з місцевого бюджету, щоб навчати вчителів і дітей керувати дронами, а до викладання залучили військових. У Львові навчають на базі центрів національно-патріотичного виховання. Там є і клас домедичної підготовки, і клас тактичної підготовки, і електронний тир, а кошти на це взяли з місцевого бюджету. Замість декількох годин на тиждень заняття там триває один повний день на місяць. 

«Утім, дуже тішуся, що є управлінці, які користуються своєю автономією в повному обсязі та впроваджують зміни першими. Це чудовий приклад для інших громад — пріоритезувати освіту та навчання дітей важливими навичками в умовах війни. Вдячний за вашу роботу та ініціативу!» — підтримав проактивних очільників Оксен Лісовий.

Нині МОН ще працює над корективами до типової програми. Раніше там заявляли, що в оновлену програму планують додати навички домедичної допомоги, мінної безпеки та основи керування БПЛА. А поки триває другий набір учителів на курс «Безпекові технології».

Поділитися цією статтею