11-ий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч триватиме з вечора 22 червня (офіційне відкриття) до 25 червня.

Про це повідомили на сайті події.

Книжковий Арсенал відбуватиметься у лівому крилі першого поверху Старого арсеналу.

Цьогоріч операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні:

  • книгарня «Сенс» представить секцію «Нонфікшн»,
  • книгарня «Книжковий Лев» — секцію «Художня література»,
  • книгарня «Закапелок» — секції «Дитяча література», «Комікси та графічні романи».

Також там приділять особливу увагу секції «Воєнна література». У просторі ярмарку буде представлена добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року.

Загалом там відбудеться близько 50 добірних подій у межах фокус-теми, основної літературної програми, програми для дітей та підлітків, перформативні, професійні події відбуватимуться на трьох сценах.

Під час повітряних тривог учасники зможуть спускатися в укриття.

Докладніше про особливості проведення цьогорічного фестивалю розкажуть під час онлайн-зустрічі з організаторами 5 квітня об 11:00. Для участі необхідно зареєструватися за посиланням.

Книжковий Арсенал є міжнародною подією, що організована Мистецьким арсеналом. Фестиваль відбувається з 2011 року, і за це десятиліття став однією з найбільш впливових літературно-мистецьких подій Східної Європи. У 2019 році отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу». Місія Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» — створювати такі взаємодії між людьми, спільнотами, інституціями, коли поєднання естетичного переживання та інтелектуального включення в контексті книги посилює спроможність людини та суспільства.

Поділитися цією статтею