Цього навчального року стартувала ініціатива зі створення підприємницьких клубів при університетах, які б навчали студентів бізнес-навичок. Про це повідомляє МОН.

Ініціативу створено у межах раніше початої співпраці МОН та ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP). YEPмережа академічних бізнес-інкубаторів, що надає бізнес-освіту для молоді задля розвитку підприємницької екосистеми України.

У клубах відбуватимуться зустрічі з підприємцями, обговорення нових ідей та проектів, перегляди відеолекцій тощо. Таким чином, студенти знатимуть, що їм робити в разі, якщо вони хочуть створити власний стартап.

Створити такий клуб дуже просто. Насамперед потрібно заповнити заявку за цим посиланням.

Також закладу потрібно виділити приміщення, де студенти зможуть збиратися і проводити потрібні заходи, та забезпечити в ньому комфортну роботу. МОН і YEP надаватимуть методологічну й організаційну підтримку клубам, проводитимуть тренінги для локальних команд та їх координаторів, а також заохочуватимуть найактивніші клуби. Однак напряму організацією самого клубу і його утриманням займатимуться локальні команди кожного університету або факультету, куди увійдуть студенти-волонтери та координатор з числа співробітників вишу.

Поділитися цією статтею