8 – 9 вересня у Києві на ВДНГ (19-ий павільйон) пройде фестиваль Літературний Кураж Базар. Організаторами заходу виступили команда Кураж Базару та онлайн-книгарня Yakaboo. 

Меседж Літературного Кураж Базару — книжки для всіх. Тому на заході будуть представлені видання різного плану: електронні та аудіо, паперові, шрифтом Брайля, дитячі книги з доповненою реальністю тощо.

Дитяча програма буде насичена майстер-класами, лекціями і рольовими читаннями. Обов’язковою частиною буде інклюзивна дитяча зона «Діснейленд» (простір для малюків з іграми, майстер-класами та розвагами). Проводитимуть заняття з пісочної терапії, влаштують зону для малювання та навчать брати інтерв’ю. Для найменших гостей обладнають пеленальну та тиху кімнати. Також можна буде орендувати візочок.

В рамках Літературного Кураж Базару діятиме лекторій від експертів з тем літератури, екології та здоров’я. Також на гостей чекає квіз на знання Гаррі Поттера.

Особливість заходу — його благодійна мета. У вересні гості долучаються до великої доброї акції з порятунку музичних шкіл України. Оскільки в Україні важко вирости музикантом, Кураж Базар разом з музичним лейблом Masterskaya та Іваном Дорном організовують збір коштів на допомогу юним музикантам. 150 тис грн планується зібрати на купівлю фортепіано та барабанів до Золотоніської школи, що постраждала під час пожежі. І ще 150 тис. грн буде витрачено на мрію юної повністю незрячої піаністки зі Львова, для якої придбають найкраще фортепіано.


Подія у Facebook

Поділитися цією статтею