Міністерство освіти і науки та Посольство Франції в Україні оголосили про проведення Року французької мови в Україні, який розпочнеться у вересні. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Таким чином розвиватиметься вивчення французької у вітчизняних закладах. На сьогодні в Україні є 49 шкіл з поглибленим вивченням французької мови та 1 тис. 220 закладів, де її вивчають як предмет.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич зазначила, що під час цього Року варто зосередитися на підвищенні кваліфікації вчителів французької, провести моніторинг професійного рівня викладачів і почати пілотний проект у вишах для модернізації їхніх програм підготовки вчителів французької.

«Ми з Британською Радою в межах Року англійської мови в Україні мали проект з педагогічними вишами, якому передував моніторинг», – зазначила Лілія Гриневич. – «Так от, це дослідження виявило, що в бакалавратурі майбутні вчителі англійської мови вивчають методику лише 4% часу, решта – теорія. В магістратурі ситуація не краща – лише 5% часу на методику. Це велика проблема, яка стосується не лише якості підготовки, а й включення студента в професію».

Наразі в рамках НУШ проходять підвищення кваліфікації 302 учителі французької мови. Педагогам пропонують підготовку за програмою PRO FLE, що розроблена Міжнародним центром педагогічних досліджень (CIEP) та Національним центром дистанційної освіти Франції (CNED).

Поділитися цією статтею