У травні 2018 року планується запуск онлайн-платформи StudyPass, яка працюватиме за технологією блокчейн. Вона дасть змогу перевіряти достовірність запрошення на навчання іноземних студентів, а також міститиме корисну інформацію про освіту в Україні. Про це повідомляє МОН.

Запрошення на навчання іноземним студентам реєструватиме сайт Study in Ukraine Українського державного центру міжнародної освіти, а також його партнери — e-Ukraine та Intela Solutions. Запрошення легко можна буде відшукати і перевірити: спочатку зазначивши на платформі StudyPass реєстраційний номер запрошення, вказаний на документі, та дату народження, а вже згодом — за спеціально виданим QR-кодом. Тобто студенти вже не залежатимуть від паперових примірників виданих їм запрошень.

Переглянути тестову версію платформи можна за посиланням.

Технологія блокчейн дозволяє створити надійну базу даних усіх таких запрошень, адже завдяки тому, що система реєструє всю інформацію без можливості її підробки та зміни сторонніми особами, вона зможе запобігти корупції та непрозорому процесу залучення іноземних студентів до освітнього процесу в Україні.

Поділитися цією статтею