Американський мільярдер і філантроп Роберт Сміт, виступаючи з промовою перед випускниками свого рідного коледжу Морхаус в Атланті, пообіцяв виплатити всі їхні студентські кредити. Про це повідомляє CNN.

Слухачі зустріли заяву Сміта приголомшеним мовчанням і бурхливими оваціями. Він має намір виплатити борги за навчання майже 400 випускників, а це близько $40 млн.

Роберт Сміт — засновник інвестиційного фонду Vista Equity Partners. Forbes оцінює його капітал у $5 млрд.

Коледж Морхаус відомий тим, що там навчався лідер руху за права чорношкірих Мартін Лютер Кінг. Історично всі його студенти — чоловіки-афроамериканці. Девід Томас, президент коледжу, назвав вчинок мільярдера «подарунком визволення».

Неоплачені студентські позики — одна з національних проблем США. У 2018 році їх сума становила майже $1,5 трлн. Один із випускників коледжу підрахував, що йому довелося би 25 років виплачувати вартість його освіти у $200 тис.

«Ми достойні того, щоб у нас були всі можливості для втілення американської мрії. Від імені восьми поколінь моєї родини, які були в цій країні, ми збираємося підлити трохи палива у ваш автобус», — заявив Роберт Сміт.

Поділитися цією статтею