Цього року у складі українського журі найбільшої вчительської премії буде перша в історії викладачка музики, яка отримала найпрестижнішу музичну нагороду Греммі!

А у 2019 році Мелісса Сальгеро із США увійшла до ТОП-10 найкращих вчителів світу на Global Teacher Prize. Вона пройшла нелегкий шлях від розгубленої дівчинки з дислексією до вчительки музики та мистецтва, яка сама стала джерелом натхнення для багатьох учнів і освітян у всьому світі. 

Меліса Сальгеро починала свою роботу у школі неблагонадійного району Бронкс, де 60% учнів живуть за межею бідності. До неї 30 років там не було музичної програми взагалі, але були проблеми з поведінкою підлітків, мотивацією та фінансуванням.

Це стало для вчительки вагомим викликом будувати все з нуля.
Минуло трішки часу, і Меліса вже раділа першим перемогам — шкільному рок-гурту, створеному разом з учнями, та виграному гранту — 50 тис. доларів на повне обладнання музичного класу найкращими інструментами. Але невдовзі її клас з усіма дорогими інструментами пограбували.

Та це не зупинило вчительку, а стало новим поштовхом до швидких дій. Меліса з дітьми записала сингл, який не тільки допоміг їй з відновленням студії, а й зробив її спочатку номінанткою, а потім і володаркою GRAMMY Music Educator 2018 року!


«Ми всією командою радіємо, що саме вона буде у складі журі цього року! Жінка, для якої всі проблеми та перешкоди — це можливості для розвитку та нових перемог!

Знаю, що це нове знайомство надихне українське суспільство та вчителів вірити, що #вчителіважливі не тільки для своєї школи, а й для майбутнього всієї нації», — поділилася очільниця «Освіторії» та організаторка премії Зоя Литвин.


«Освіторія» запрошує вчителів подаватися на премію Global Teacher Prize Ukraine із призом у чверть мільйона гривень.

Номінувати вчителя або подати заявку можна і треба тут.

Поділитися цією статтею
Автор: