Дітей слід заспокоїти, що Санта-Клаус зможе доставити подарунки по всьому світу, тому що в нього імунітет до коронавірусу. Про це заявила експертка Всесвітньої організації охорони здоров’я Марія Ван Керкхове під час пресконференції.

Журналістка спитала її, що відповісти дітям щодо подарунків на Різдво, адже вони хвилюються, що Санта-Клаус уже літній, має надмірну вагу — чи зможе він зараз залишити свій будинок і подорожувати по світу?

«Я розумію тривогу дітей, що Санта-Клаус не прийде на Різдво, через те, що він літній і входить до групи ризику по COVID-19. Але можу вам сказати, що в нього є імунітет. Ми недавно з ним спілкувалися, він прекрасно себе почуває. Він зараз дуже зайнятий, але він має імунітет», — сказала вона.

«Але потрібно, щоб діти розуміли, що фізичне дистанціювання і з Санта-Клаусом, і між ними самими дуже важливо.

Тому справді важливо, щоб діти у всьому світі слухались своїх батьків, опікунів і йшли до ліжка в різдвяний вечір рано. Санта зможе мандрувати довкола світу, щоб доставити подарунки», — запевнила Марія Ван Керкхове.

Вона додала, що багато світових лідерів спеціально послабили обмежувальні заходи перед Різдвом, щоб Санта-Клаус міг перетинати повітряні кордони різних країн і доставляти подарунки дітям.

Уривок з конференції з відповідями експертки:

Або дивіться на сайті ВООЗ із 24:49 хв.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею