Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, чому вакцинацію педагогів планують розпочати вже за тиждень.

Уже наступного тижня, з 18 до 21 травня, щодня до України прибуватимуть партії вакцини Pfizer. Загалом — 473 тис. доз.

Для охочих вакцинуватися освітян розподіляють із цієї партії 378 тис. доз. Їх має вистачити для 180 тис. працівників (потрібно вводити дві дози, друга — через 21 день). У МОЗ очікують, що охочих освітян буде більше, тому наступна партія доз вакцин буде такою ж. Розвезення вакцин у регіони відбудеться з 24 травня, повідомляє ТСН з посиланням на головного санітарного лікаря.

«Ми їх чому зараз хочемо вакцинувати? Тому що в них через місяць розпочнеться сезон відпусток, і потім уже вересень. Тому ми їх пріоритезуємо, провакцинуємо і підготуємося до осінньо-зимового періоду, коли в нас усі вчителі вакциновані для того, щоб якщо будуть жорсткіші карантинні обмеження, розглядати школу по-іншому, не закривати, бо онлайн-освіта не замінить офлайн-освіти», — сказав Ляшко.

Головний державний санітарний лікар прогнозує, що в осінньо-зимовий період буде нова хвиля пандемії коронавірусної хвороби.

У закладах освіти — дитсадках, школах, позашкільних закладах, училищах, ВНЗ — будуть вакцинувати всіх офіційно оформлених працівників, починаючи від вихователів, вчителів, викладачів і закінчуючи технічним персоналом та охороною, обіцяє головний державний санітарний лікар.

Щеплення — добровільне. Вакцинацію проводять усім охочим працівникам закладів освіти, незалежно від того, чи є в них підписані декларації із сімейними лікарями.

Алгоритм запису на вакцинацію для працівників закладів освіти читайте в матеріалі «Учителів щеплюватимуть вакциною від Pfizer: як записатись на вакцинацію».

Поділитися цією статтею