Набрав чинності Порядок проведення НМТ 2024.

Про це повідомили в МОН.

Остаточно вирішили, що:

  • узяти участь у НМТ можуть абітурієнти, які мають повну загальну середню освіту або завершать здобувати її цього року та зареєструються на НМТ за всіма правилами;
  • зареєструватися на НМТ можна на сайті УЦОЯО. Там треба ввести персональні дані, додати необхідні документи та, окрім трьох основних предметів, обрати один вибірковий. Під час реєстрації необхідно обрати місце для складання НМТ. Здати НМТ можна як в Україні, так і за кордоном. Однак про терміни реєстрації досі невідомо.

«Знати та розуміти історію своєї країни, наші виклики і перемоги — це база в усі часи, а у воєнний час це також і питання національної безпеки. Водночас зробили все, щоб повідомити про обовʼязковість складання історії України як раніше. Тож уже з вересня старшокласники могли почати підготовку», — раніше прокоментував необхідність третього обов’язкового предмета Оксен Лісовий.

Основна та додаткова сесії триватимуть з 14 травня до 19 липня. У визначений день у ТЕЦ потрібно скласти чотири предмети, при цьому на кожний тест відведено 60 хвилин. Після складання перших двох предметів передбачено перерву тривалістю 20 хвилин. Детальніше ознайомтеся з Порядком проведення НМТ 2024, щоб знати свої права та обовʼязки під час тестування.

Поділитися цією статтею