У Львові вдруге пройшов фестиваль «Вчителі майбутнього». Понад 700 освітян навчалися, відпочивали та обговорювали, якими повинні бути вчителі нового покоління. Протягом двох днів учасники відвідали понад 80 освітніх подій та поспілкувалися з більш ніж 50 спікерами.

На зустрічах та майстерках вчителі, зокрема, обговорювали мотивацію до навчання, інклюзію та екосвідомість. Створили урок суперсили та дізналися, як виховувати інноваторів та професіоналів майбутнього. Поспілкувалися з фіналістами Global Teacher Prize та побували на презентації від фестивалю документального кіно DocuDays.

Відкрила фестиваль дискусія за участю Лілії Гриневич — пані міністра освіти і науки України , Зої Литвин — очільниці «Освіторії» й натхненниці Global Teacher Prize, Юрка Назарука — співвласника Холдингу емоцій «!FEST». Вони міркували, що потрібно зробити для того, щоб український вчитель став щасливим, чи потрібен стандарт вчителя початкової школи і яким має бути вчитель майбутнього. 


«Вчитель має мати педагогічну свободу, мати можливість творити. Не бути затисненим бюрократією. Ми відповідальні, щоб дати дітям крила!» — Лілія Гриневич


Присутні педагоги цікавились, як налагодити прямий зв’язок з Міністерством і подолати булінг вчителів деякими директорами та керівниками освітніх управлінь. Пані міністр повідомила, що триває конкурс на освітнього омбудсмена, який захищатиме права і дітей, і вчителів. Також планують, що право педагогічного контролю вчителя матиме винятково Державна служба якості освіти, яка буде незалежною від органів держсамоврядування.

Читайте також: Ключем освітньої реформи є вчителі майбутнього — Лілія Гриневич

Також у рамках фестивалю присутні побували на екскурсії «Вчителі видатних», під час якої дізналися більше про тих педагогів, які стоять за успіхом відомих львів’ян.

Вчителі майбутнього 21-22 червня відвідували лекції, воркшопи та презентації, кавували з лідерами думок, творили на майстерках, брали участь в інтерактивних квестах та заряджались енергією на запальних вечірках. 

Фестиваль натхнення для освітян організатори «Освіторія» та «!FEST» обіцяють провести і наступного року.

Більше читайте та дивіться фото в нашій публікації: Львів, освіта, рок-н-рол: розпочався фестиваль «Вчителі майбутнього».

Програма фестивалю

Фото: !FEST

Поділитися цією статтею