Львівський ІТ-кластер запускає в ЛНУ ім. Франка три інноваційні програми навчання. Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради.

Інноваційні програми включатимуть напрямки «Статистичний аналіз», «Кібербезпека» та «Програмна інженерія» і до розробки програм, менторства й викладання будуть залучені представники ІТ-індустрії, що дасть змогу пояснити студентам застосування теоретичних знань на практиці. 


Програма «Кібербезпека» (Cybersecurity) функціонуватиме на факультеті прикладної математики та інформатики. Вона охоплюватиме захист цифрової інформації та апаратно-програмного забезпечення державних і приватних установ.

Програма «Статистичний аналіз даних» (Statistics & Data Science) на Механіко-математичному факультеті — це єдина у Львові та Україні програма, в якій практичні навички аналітика даних базуються на ґрунтовній математичній освіті. Програма охоплює збір даних, бази даних, візуалізацію даних, машинне навчання, розпізнавання образів, штучні нейронні мережі тощо. 

Програма «Інженерія програмного забезпечення» (Software Engineering) почне діяти на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій. Студенти вивчатимуть мови програмування та технології розробки веб-сайтів, додатків, принципи та підходи до тестування програмних продуктів, системи штучного інтелекту тощо. І вже з першого курсу вони один день на тиждень навчатимуться в офісі компанії EPAM Systems.

Поділитися цією статтею