У Києві збудували першу в Україні енергоефективну та «розумну» школу. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Будівництво розпочалося ще 25 років тому, але було призупинено і відновлено лише у 2017 році. Заклад знаходиться на Осокорках.

Будівля закладу розрахована на 36 класів — це майже 1100 учнів. У будівлі будуть розміщені новостворена початкова школа № 334 та ліцей «Інтелект». Окрім навчальних класів, тут є спеціалізовані лабораторії, комп’ютерні класи, лінгафонні кабінети, класи образотворчого та музичного мистецтва, спортивні зали, актова зала зі звуковим та світловим обладнанням, бібліотека, медичний блок із процедурним та терапевтичним кабінетами, а також кабінет психолога і соціального педагога.

Школа повністю енергонезалежна. Управління систем будівлі автоматично регулюється залежно від розкладу занять та зовнішніх природних факторів. Коли в окремому приміщенні не проводяться заняття, зменшується подача повітря та тепла. Якщо сонце освітлює східний фасад, то туди подається менше тепла, ніж в інші. Система вентиляції обладнана рекуператорами тепла. Також освітлення ув класах реагує на кількість природного світла. До того ж, у школі встановлена система геотермальних теплових насосів, які використовують тепло землі для обігріву школи.

За 10 років заклад може зекономити понад 15 млн грн.

Поділитися цією статтею