З 20 березня у столиці запроваджують суворий карантин. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко на онлайн-брифінгу 18 березня.

«Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення з 00:00 20 березня, тобто у ніч з п’ятниці на суботу, Київ запроваджує суворі карантинні обмеження… на три тижні до 9 квітня включно», — повідомив Кличко.

Дитсадки поки що працюватимуть. Школи після канікул повернуться до роботи в дистанційному режимі.

Натомість буде заборонена робота закладів культури (кінотеатри, театри, музеї, концертні зали). Торговельно-розважальні центри будуть зачинені, окрім продуктових, аптек, зоомагазинів та магазинів, що продають засоби гігієни і побутову хімію. Заборонено проведення масових заходів, присутність глядачів на спортивних змаганнях.

    Заклади громадського харчування працюватимуть виключно на винос. За умови дотримання суворих норм та без роботи кафе працюватимуть автозаправочні станції. Перукарні, салони краси працюватимуть за попереднім записом. Так само і фітнес та спортивні зали, але без групових занять.

      Бюджетні підприємства та організації переходять на дистанційну роботу. Також мер закликав приватний бізнес максимально перейти на дистанційну форму роботи, окрім підприємств критичної інфраструктури.

      Громадський транспорт працюватиме у звичайному режимі (передбачається дотримання норм перевезення пасажирів та маскового режиму).

      Фото https://ua.depositphotos.com.

      Поділитися цією статтею