У грудні у Червоній залі Центрального залізничного вокзалу Києва стартувала виставка «Зірка сходить».

Про це повідомили організатори.

Експозиція присвячена історії Різдва та розкриває значення різноманітних святкових символів: від дідухів та святкових страв різних країн до легендарного «Щедрика» та різдвяних пісень The Beatles.

Експозиція розділена на три блоки. У першому — «Дух Різдва» — відвідувачі дізнаються про історію та символи свята, створення різдвяних розповідей, мелодії та інсталяції про протистояння дідуха і ялинки. Також там розміщені старовинні ялинкові прикраси та величезний інтерактивний стіл, який перенесе гостей на різдвяну вечерю до різних країн.

В «Образах Різдва» представлено справжні музейні скарби, такі як п’ять історичних вертепів, колекція свічників-трійць та костюми з фільмів. Тут відвідувачі можуть взяти участь у традиційній українській забаві «Хургало» та проїхатися на санчатах.

У блоку «Нова радість» гості можуть погойдатися на 7-метрових гойдалках, поспостерігати за сходженням різдвяної зірки та отримати передбачення на наступний рік. Тут створюється відчуття дива, яке обов’язково має трапитися.

Виставка працюватиме з 23 грудня до 21 січня щодня без вихідних з 10:00 до 21:00. Вартість квитка — 150 грн, а 50% від продажу кожного квитка будуть спрямовані через офіційну фандрейзингову платформу UNITED24 на будівництво укриттів в українських школах. 

Поділитися цією статтею