Онлайн навчальні матеріали Stories that move спонукають учнів віком  14-17 років критично осмислювати  розмаїття та дискримінацію і висловлювати власні судження щодо своєї позиції та вибору в цих питаннях. Ідея цього проекту зародилася ще в 2013 році під час міжнародної конференції молоді в Берліні. Сам проект був розроблений освітніми експертами семи європейських країн за участю українських освітян.

Ресурс містить п’ять готових до використання покрокових навчальних інструкцій, що складаються з багаторівневої інформації та завдань. У коротких відеокліпах молодь ділиться власним досвідом ізоляції, дискримінації та історій злочинів, скоєних на ґрунті ненависті. Навчальні інструкції можуть бути використані під час викладання гуманітарних предметів, мов та суспільних дисциплін (історії, суспільних наук, уроків етики). На сайті проекту також можна знайти методичні рекомендації для вчителів щодо виховання в учнів емпатії та бажання протидіяти дискримінації в суспільстві.

Презентація нового освітнього продукту відбудеться в Києві, 27 жовтня 2017 року о 11:00 в приміщенні Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (м. Київ, вул. Інститутська 21/8).

Проект реалізується в Україні громадською організацією «МАРТ» за сприяння Дому Анни Франк та фінансової підтримки Фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (THE FOUNDATION REMEMBRANCE, RESPONSIBILITY AND FUTURE), і є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Поділитися цією статтею