Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час прямого ефіру на телеканалі «112 Україна» повідомив, що в столиці зареєстровано 92 випадки захворювання на кір, із них 68 — у дітей. Однак через день після озвучення цих даних кількість хворих зросла до 99. Про це інформує прес-служба КМДА.

До столичних лікарень госпіталізовано 12 осіб: 7 дорослих і 5 дітей. Найбільше хворіють діти від 5 до 9 років. Однак, за словами Поворозника, лише за останні п’ять днів у міських лікарнях було проведено 15 тис. щеплень від цієї хвороби і години роботи відповідних кабінетів щеплень було вирішено подовжити та здійснювати вакцинацію також і у вихідні.

Разом із тим, у Києві досить складна епідеміологічна ситуація. Київська міська рада прийняла до розгляду петицію про закриття шкіл у Києві та області на карантин. Петиція набрала 10629 голосів за мінімально необхідних 10000. Авторка звернення Ольга Довженко наводить дані інформаційного бюлетеня Українського центру контролю і моніторингу захворювань МОЗ, згідно з якими у грудні 2017 року всього за тиждень на грип і ГРВІ захворіли 192,724 тис. українців, з них 71,6% — діти до 17 років. Найбільше випадків захворювання зафіксовано в Київській області (838,8 на 100 тис. населення).

Поділитися цією статтею