Київ стане першим містом, де для продовження трудових договорів директорів шкіл та завідувачів дитсадків буде впроваджено переатестацію. Про це повідомляється на сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

Тестування – це лише один із трьох елементів перевірки керівників освітніх закладів, з якими закінчуються цьогоріч контракти. Першим етапом стало онлайн-анкетування батьків, діти яких навчаються у школах, де працювали директори шкіл. Зокрема, батьки висловлювали свою думку щодо якості надання знань, комунікації з адміністрацією, харчування тощо.

Під час тестування перевірятимуться знання освітнього законодавства, концепції нової української школи. Також керівники мають відповісти на запитання щодо методів комунікації з батьками та учнями тощо.

Останнім етапом випробування стане публічна презентація перспективного плану розвитку закладу директорами перед членами конкурсної комісії.

Термін строкового трудового договору цього року закінчується у 78 директорів шкіл та 88 завідувачів дитячих садочків, і для його переукладання керівники закладів освіти мають пройти переатестацію.

Поділитися цією статтею