У кожного десятого батька чи матері серед інших дітей є той, до кого вони прихильніші. Згідно з опитуванням, улюбленцями найчастіше стають наймолодші діти в сім’ї.

Як повідомляє Daily Mail, більшість респондентів (53%) зізналися, що найтепліші почуття в них викликає саме молодша дитина. Чверть опитаних говорили, що виділяють для себе старшу, а ще 18% заявили, що відчувають особливу любов до середньої дитини.

При цьому в гендерному порівнянні найулюбленішими найчастіше стають дівчатка, саме так відповіли 51% британців. Про свої особливі почуття щодо синів говорили 46% учасників опитування. Інші  не визначились.

Всього на питання авторів дослідження відповіли понад 6 тисяч осіб. Коли їх запитали, чи були фаворити у їхніх власних батьків, третина сказала так, уточнивши при цьому, що це були не вони самі, а їхні брати і сестри. Крім цього, в учасників опитування поцікавилися, чи вплинув такий розподіл батьківської любові на відносини в сім’ї в довгостроковій перспективі. 35% респондентів зізналися, що це мало свої хворобливі наслідки, а 56% сказали, що такого зв’язку не спостерігали.

Опитування проводила дослідницька компанія YouGov.

Поділитися цією статтею
Автор: