Цьогорічна кількість учасників виявилась рекордною за всі роки проведення Конкурсу з української мови ім. П. Яцика, повідомили організатори конкурсу на брифінгу за результатами проведення Першого Марафону з української мови ім. П. Яцика у дистанційній формі.

У 2021 році конкурс вперше проходив у чотири етапи на освітній платформі HUMAN, де учасники порційно виконували тестові завдання впродовж одного місяця: з 26 лютого до 21 березня.

Цьогорічна кількість учасників виявилась рекордною за всі роки проведення Конкурсу з української мови ім. П. Яцика, завдяки доступності для учнів виконання тестових завдань. Так, загальна кількість учасників у 2021 році становить 25 670 конкурсантів. Однак усі IV етапи змогли подолати 11 555 конкурсантів, або ж 45 % від загальної кількості. Для порівняння, у 2020 році в обласному етапі взяли участь 895 осіб, а в 2019 — 1025.

30 березня була оприлюднена рейтингова таблиця, до якої увійшли всі фіналісти та переможці конкурсу. Розширену інформацію про завдання конкурсу та динаміку проходження випробування можна знайти на ресурсі HUMAN. Заради збереження конфіденційності персональних даних рейтингова таблиця була сформована з ID-кодів учасників, які вони отримали в системі HUMAN. Кожен учасник може ввести свій ID-код та побачити кількість своїх балів та місце в рейтингу.

«Усі учасники, які посіли 1–3 призові місця будуть нагороджені дипломами МФБ «Ліги українських меценатів». Усі учасники, які посіли перші місця додатково будуть нагороджені преміями наших меценатів. Щодо нагородження других місць, то це питання ще вирішується. Можливо, конкурсанти, що посіли другі призові місця, також будуть відзначені преміями. Дипломи та премії будуть вручені впродовж квітня або травня. Для цього організатори зв’яжуться з переможцями самостійно», — розповіла представниця МФБ «Ліги українських меценатів» Юлія Вознюк.

Також учасники, що пройшли чотири етапи, отримують іменні сертифікати, а їхні школи — спеціальну пропозицію від освітньої компанії HUMAN. Школи, чиї учні брали участь у Марафоні, можуть до 30 квітня безкоштовно приєднатися до системи HUMAN за промокодом «Яцик», який потрібно ввести під час заповнення Анкети на підключення. Школи, які скористаються промокодом, потраплять до програми «HUMAN. Чемпіон», що передбачає розширену технічну та клієнтську підтримку, безкоштовні тренінги та доступ до інформаційних матеріалів.

Поділитися цією статтею