Вступники до вишів вже подали понад 1 млн заяв, більшість з яких у електронній формі. Найчастіше обирають «Право» (77 тис. заяв), «Філологію» (66), «Менеджмент» (50), «Середню освіту» (46) та «Комп’ютерні науки» (36), повідомляє Міносвіти.

У ТОП-5 вишів за кількістю поданих заяв:

•Київський національний університет ім. Шевченка — понад 30 тис. заяв;

•Львівський національний університет ім. Франка — понад 28 тис.;

•«Київський політехнічний інститут ім. Сікорського» — понад 26 тис.;

•«Львівська політехніка» — понад 23 тис.;

•Київський національний торговельно-економічний університет — понад 19 тис.

Загалом до київських університетів подали найбільше заяв: майже 220 тис., на другому місці харківські — 87 тис., за ними львівські заклади вищої освіти — 75 тис. заяв.

Усього ж зареєстрували 162 тис. електронних кабінетів, що становить 100% від очікуваної кількості. 

Також звертають увагу на те, що вступникам потрібно виправити 5 тис. заяв.


«Хочу звернути увагу: наразі в 5 тисячах зареєстрованих електронних заявах встановлено статус «Потребує уточнення». Цей статус означає, що заяву прийняли до розгляду вишем, але вона потребує уточнення, оскільки є некоректні дані.

Якщо у вступника виникають запитання, яка саме інформація потребує уточнення, то йому треба звернутися до приймальної комісії закладу», — наголосила директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік.


Вона окремо відзначила, що зараз вступники досить часто звертаються на гарячу лінію з проблемою, коли їхні батьки чи навіть бабусі реєструють замість них електронні кабінети та подають заяви на бюджет на власний розсуд.

«Будь ласка, спілкуйтеся між собою! У таких ситуаціях нерідко вже нічого не можна змінити, якщо таку заяву — на бюджет, з виставленим пріоритетом – зареєстрував виш. Вступник уже не зможе скасувати та подати замість цих інші заяви, а отже —вступити до омріяного університету», — підкреслила Оксана Бєлік.

Гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров нагадав, що реєстрація заяв вступників завершується о 18-й годині 22 липня.

Поділитися цією статтею