Телезірки закликали подавати вчителів на премію GTPU ​​і підтримали номінацію Наталії Мосейчук

До цієї неділі, 1 серпня, ще можна встигнути номінувати вчителів або подати свою кандидатуру на Global Teacher Prize Ukraine. Телезірки на прохання ведучої каналу 1+1 Наталії Мосейчук, кураторки премії, поділилися історіями про їхніх учителів та закликали номінувати педагогів на звання найкращого вчителя України.

Соломія Вітвіцька зазначила, що ще в 6-му класі львівської школи № 72 вчителька української мови та літератури Ольга Володимирівна Пилипишин напророкувала їй професійне майбутнє. «Так і сказала якось на уроці, що бачить мене журналістом. Тоді я не думала про журналістський фах, хотіла стати поліцейською. Скептично поставилася, та з часом виявилося, що вчителька таки була права», — розповіла ведуча новин ТСН і подякувала вчительці за те, що навчила виходити зі складних ситуацій, навіть коли здається, що це неможливо.

А Святослав Гринчук розповів про свою вчительку історії Світлану Володимирівну Дзюбу, яка викладала історію майбутньому ведучому новин ТСН. «Вона завжди знала, що історія — це перш за все цікаво. Не канонада завчених дат. Це безліч драматичних сюжетів, інтриг, інколи фатальних сплетінь людської долі. За те, що колись навчився шукати цікаве в тому, що багатьом може здаватися складним і далеким — досі вдячний своїй вчительці. Історія — це не просто запилений підручник. Це те, що вражає, коли читаєш, дивує подробицями і несподіваними поворотами. Трохи перегукується з тим, що я роблю як ведучий новин зараз, теж розказую про державні і міжнародні події, але тільки в теперішньому часі», — поділився Святослав Гринчук.

Руслана Писанка зізналася, що й досі перед кожним ефіром та виставою робить вправи для вимови, яких її навчив педагог Олександр Васильович Завальський. Валентина Хамайко поділилася спогадами про шкільну вчительку зарубіжної літератури, а Олександр Попов розповів, що дуже радий бачитися на знімальному майданчику зі своїм університетським учителем акторської майстерності уже як самостійний артист.

Наталія Мосейчук у номінації «Вибір Серцем» відзначить двох вчителів. Традиційно — освітнього терапевта, який працює у школі при лікарні або інклюзивному класі, навчає учнів, котрі потребують особливої уваги і підтримки. Такий вчитель одержить 80 тисяч гривень.

І вперше разом з благодійною організацією «Восток СОС» нагородять вчителя, який працює у школі у прифронтовій зоні на Сході України — їде з волонтерською місією до шкіл, де не вистачає вчителів, або залишився працювати попри складні умови. Цей переможець номінації теж одержить 80 тисяч гривень.

Подати заявку або номінувати вчителя
Поділитися цією статтею