Вперше на сцені Global Techer Prize Ukraine відзначили переможця в номінації «Прифронтовий вчитель». Тамару Уманську, вчительку з міста Кремінна на Луганщині, привітали з перемогою письменник Сергій Жадан і Дмитро Земляний, співзасновник та CEO Deltahost.

Пані Тамара має низку високих педагогічних досягнень, нагород і публікацій та активно бере участь у розвитку громади. Окрім вчительства, вона також займається волонтерством вже понад 6 років та перекладом соціально-значущих праць.

«Це вперше така номінація, а я хочу, щоб вона була востаннє. Щоб у нас більше ніколи не було вчителів прифронтової зони, а ми просто всі були вчителі України, від Луганська до Донецька».

Вчителька з вихованцями бере участь у різноманітних освітніх проєктах, обмінах, виставах. Журі Global Techer Prize Ukraine 2021 відзначило її суперсилу віддаватися своїй праці на всі 100 % та залучати учнів до справді цінних ініціатив. Організатори премії зазначають, що це історія не лише власних здобутків, а максимальне залучення школи й дітей, і це дуже важливо.

«Про вчителів, мабуть, найкраще й найточніше говорять їхні діти. Я був у навчальному закладі, де працює пані Тамара, спілкувався з дітьми. Відразу помічаєш серйозну системну роботу й ловиш ось це відчуття взаємної довіри та налаштованості на отримання знань. Це викликає повагу!» — зазначив письменник Сергій Жадан.

Тепер переможниця поїде в освітню подорож, а школи десяти вчителів — фіналістів у номінації отримають 300 тисяч гривень на технологізацію від Deltahost.

Deltahost — це IaaS провайдер, який працює на ринках України, США та Європи. Компанія вже другий рік підтримує премію і забезпечує низку шкіл технологічним обладнанням.

«Є діти, які живуть у безпосередній близькості до війни — у прифронтовій зоні. Сьогодні ми допомагаємо цим дітям і їхнім вчителям отримати більш легкий доступ до знань. Адже війна йде не тільки фізично на лінії розмежування. Війна відбувається і на світоглядному рівні. Вчення — світ, а невчення — темрява. Залишайтеся на світлій стороні!» — закликав Дмитро Земляний, співзасновник та CEO Deltahost.

Церемонія проходить за підтримки Українського культурного фонду.

Поділитися цією статтею