Символом 8-го «Чілдрен Кінофесту» стало совеня з лисячими вушками і хвостом

Організатори 8-го Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» представили імідж фестивалю, натхненний ретро-мультфільмом «Лисенятко Вук». Також оголосили членів журі — відомих українських кінематографістів, які визначать переможців конкурсу дитячих фільмів.

8-й «Чілдрен Кінофест» пройде з 28 травня по 6 червня 2021 року в більш ніж 20 містах України.

На створення постера «Чілдрен Кінофесту» організаторів надихнуло лисенятко Вук — головний герой однойменного пригодницького анімаційного фільму. Угорська стрічка, знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, побачила світ у 1981 і цього року відзначає своє 40-річчя. На цьогорічному постері символу «Чілдрен Кінофесту» Совеняті Чарлі ніби дитячою рукою домальовані лисячі вушка, вуса й хвіст. «Лисенятко Вук» продемонструють глядачам фестивалю на ретроспективному показі.

У межах фестивалю вже вп’яте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. До складу журі увійшли режисер-постановник фантастичного анімаційного фільму «Віктор_Робот» Анатолій Лавренішин, режисер драми «Додому» Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик.

Прийом робіт на участь у конкурсі триває до 4 травня 2021 року. Двадцять фільмів-фіналістів покажуть у містах — учасниках фестивалю в межах 8-го «Чілдрен Кінофесту». Переможці конкурсу будуть відзначені призами від 4 до 15 тисяч гривень. Ознайомитися з умовами участі можна на сайті фестивалю.

До конкурсної програми увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою «Чілдрен Кінофесту» на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Повну програму фестивалю буде оголошено наприкінці квітня.

Усі покази — безкоштовні за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Щороку «Чілдрен Кінофест» співпрацює з благодійними організаціями — на покази запрошуються діти із вразливих соціальних груп: постраждалі від конфлікту на сході України, діти з інвалідністю, сироти тощо.

Поділитися цією статтею