Світовий Економічний Форум назвав топ-10 навичок 2025 року.

Тепер на першому місці опинилося аналітичне мислення та інноваційність, а на другому — активне навчання та навчальні стратегії. Навичка комплексного вирішення проблем, яка була лідером списку для 2015 та 2020 років, тепер на третьому місці. Традиційно важливими залишаються критичне мислення і аналіз, креативність, оригінальність та ініціатива. Цілковито новими у списку стали цифрові навички: використання, моніторинг та контроль технологій і технологічний дизайн та програмування. У десятку також потрапили навички самоконтролю: надзвичайно важливими будуть стійкість, опірність стресам та гнучкість, а також уміння взаємодіяти з іншими — лідерство та соціальний вплив.

Зображення: Світовий Економічний Форум. Переклад: Освіторія

За прогнозами Світового Економічного Форуму до 2025 року 50 % усіх працівників потребуватимуть перенавчання, адже економіки світу переживають подвійне потрясіння — пандемію та стрімку автоматизацію праці. Передбачають, що 85 мільйонів робочих місць упродовж наступних 5 років можуть замінити машини. Водночас 97 мільйонів нових робочих місць можуть з’явитися в процесі адаптації ринку праці до нових реалій.

Протягом останніх місяців люди все більше шукають можливості онлайн-навчання. У період з квітня по червень цього року на платформі Coursera було у 4 рази більше охочих навчатися, ніж раніше.

Поділитися цією статтею