Зібрали для вас перелік освітніх можливостей, які стартували цього тижня.

Для українського чат-бота, який розраховує ймовірність вступу до ЗВО, вийшло оновлення. Як повідомляють розробники проєкту Вступ Helper, їхня команда випустила оновлення для їхнього Telegram-бота. Це оновлення передбачає як стилістичні зміни, а саме новий інтерфейс, так і новинки в калькуляторі та додавання зручного пошуку. Також організатори звернули увагу на те, що база даних їхнього продукту поповнилась 12 університетами. Вступ Helper – це чат-бот, який може автоматично розрахувати конкурсний бал вступника, а ще – перевірити його шанси на бюджет у конкретному ЗВО. 

Переглянути

Українці, які евакуювалися за кордон через війну, але потім повернулися додому, матимуть змогу отримати грошову допомогу. Стартувало четверте коло стипендіальної програми Vidnova Fellowship Ukraine. Кошти отримають 50 митців, активістів, культурних діячів, які хочуть продовжити свою діяльність в Україні. Також програма сприятиме нетворкінгу учасників з українськими та європейськими партнерськими організаціями. Стипендія для тих, хто після 24 лютого 2022 року виїхав за кордон і повернувся з вересня 2023 по березень 2024 або ж планує повернутися до червня включно та потребує підтримки у відновленні своєї професійної діяльності. Передбачено тримісячну фінансову підтримку в розмірі 20 000 грн на місяць, додаткове разове фінансування 10 000 грн на оренду робочих просторів, менторство або навчання. Щоб взяти участь, необхідно заповнити форму до 14 квітня 2024 року.

Подати заявку

Розпочали приймати заявки на участь у програмі «Навчай для України». Учаснки програми змінюють місце проживання, протягом одного або двох років вчителюють у селі чи маленькому містечку, організовують позакласні активності та влаштовують заходи для спільноти. Вони отримують спеціальне навчання, зарплату вчителя та лідерську стипендію від організації, що покриває витрати на проживання під час проходження програми. Мета переїзду – залучити вмотивовану молодь до вчителювання у школах маленьких населених пунктів, аби змінити поточну ситуацію.

Подати заявку

У Харкові розпочинають роботу центри з надолуження освітніх втрат, де учні 3-10-х класів зможуть безкоштовно компенсувати прогалини в знаннях з української мови та математики. Безкоштовні групові офлайн-заняття проходитимуть двічі на тиждень. А в кожному центрі є спеціально облаштоване укриття. Долучитися до участі можна за попередньою реєстрацією.

Зареєструватися

Поділитися цією статтею