Планується створити інформаційний портал, який міститиме інформацію щодо системи шкільного харчування, повідомляється на сайті Президента.

Основне завдання платформи полягає в інформуванні управлінців, педагогів та батьків про зміни в системі харчування та найкращі практики організації харчування у закладах освіти.

Базову версію порталу планується запустити вже цього літа

На порталі передбачені розділи з рекомендованим меню для шкіл і технологічними картками приготування страв, окремий розділ про харчування для дітей з особливими дієтичними потребами та відеоінструкції на різноманітні теми, зокрема «Сучасні форми організації шкільного харчування», «Впровадження системи HACCP», «Про закупівлі».

Крім того, планується, що онлайн-платформа допоможе зібрати корисну інформацію щодо здорового харчування, ролі різноманітного раціону й ризиків, спричинених нездоровим харчуванням та ожирінням.

До участі в розробці сайту залучені Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров’я, Асоціація дієтологів України, команда Євгена Клопотенка та інших.

Технологічним партнером виступить компанія SoftServe, яка створює інноваційне рішення та реалізує онлайн-платформу.

«Розробка єдиної платформи слугуватиме поширенню інформації щодо перебігу реформи системи шкільного харчування, а також поглибленню знань з питань культури та основних принципів здорового харчування», — вважає міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею