Компанія MasterCard у партнерстві з Ощадбанком представила цифровий учнівський квиток, який об’єднує функціонал звичайного учнівського, шкільної перепустки й банківської картки.

Квиток реалізовано на базі безконтактної банківської картки MasterCard, яка прив’язана до рахунку одного з батьків або опікунів учня. Її можна використовувати на турнікетах на вході до школи як електронну перепустку. Батьки можуть налаштувати отримування сповіщень про час входу й виходу дитини з навчального закладу — у формі sms- чи email-повідомлень. Це обмежує можливість несанкціонованого входу сторонніх осіб на територію школи й гарантує додаткову безпеку учням і спокій батькам.

Окрім того,  учні зможуть безконтактно оплачувати обіди за допомогою терміналу в шкільній їдальні, а також сплачувати за покупки в інших торгових точках за межами навчального закладу і в мережі інтернет за умови додаткових налаштувань картки за рішенням батьків.

Також картка дає можливість доступу до системи MyOsvita — це такі функції, як електронне сповіщення для батьків про відвідування дитиною школи, доступ до інформації про навчально-виховний процес дитини, звіти про харчування в їдальні.

Перші 300 учнів з 1-го по 11-й клас столичної гімназії № 107 «Введенська» вже отримали учнівські нового формату.

Поділитися цією статтею
Автор: