Студенти та викладачі Дніпровського національного університету  спроектували ракету-носій, успішно запустили її та вивели два супутники. Це вперше серед українських вишів, коли проект реалізовано за повним циклом — від виготовлення твердого палива, проектування ракети та двигуна до запуску та фіксації зовнішніх показників.

Після запуску ракета випустила два супутники. Вони дали змогу виміряти атмосферний тиск і температуру на заданій висоті, зняти проби повітря, здійснити фото та відеозйомку.

Команда підготувала дві твердопаливні ракети, обидві розміром близько 170 см і вагою 7 кг кожна. Вантажопідйомність однієї з ракет становила близько 700 г, іншої – до 300 г. Однак під час підготовки до запуску бортовий контролер ракети з більшим навантаженням вивів помилку, і її запуск вирішили відкласти.

Разом з командою ДНУ імені Олеся Гончара над проектом майже два роки працювали фахівці ГО «Ноосфера» та Національного центру аерокосмічної освіти молоді України. Організаційну підтримку надали «Південний машинобудівний завод» і Павлоградський механічний завод, повідомляють на сайті Міносвіти.

Поділитися цією статтею

Пов’язані теги