Студенти, які проживають на територіях громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, мають першочергове право перевестися на вивільнені місця державного замовлення.

Про це зазначено на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Загалом на вакантні бюджетні місця зможуть претендувати:

1. Студенти, які проживають на ТОТ, на території громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) на території громад, що станом на 15 жовтня відповідного року включені до переліку, затвердженого МінРеінтеграції.

2. Студенти, які виїхали з таких територій.

А також:

– діти загиблих захисників України;

– учасники бойових дій і їхні діти;

– особи, що отримали інвалідність внаслідок війни, та їхні діти.

Важливо. Такі студенти мають здобувати такий освітній ступінь уперше і бути зарахованими на контракт до 2021 року включно. Аби захистити права студентів, ректорам заборонили самостійно без дозволу відповідних структур переводити студентів інших категорій на вакантні місця держзамовлення.

Аби скористатися цієї можливістю, студентам необхідно:
– отримати витяг з реєстру територіальної громади. Він має підтверджувати відомості про місце проживання (перебування) студента станом на 24 лютого 2022 року;

– отримати документ про освіту, здобуту в закладі, який розташований на території відповідних територіальних громад;

– написати відповідну заяву на ім’я керівника закладу.

Переведуть студентів на невикористані або вивільнені місця державного замовлення у 2022 році. Якщо таких немає — державне замовлення можуть збільшити.

Фото: https://ua.depositphotos.com/

Поділитися цією статтею