Команда фільму «Стоп-Земля» запрошує київські школи взяти участь у кастингу. Майбутній український фільм режисерки Катерини Горностай — це історія про сучасних підлітків та їхню юність у всій гостроті проживання ними першого досвіду дружби, кохання, відповідальності. Над фільмом працюють кінокомпанії «ESSE Production House» та «МАГІКА-ФІЛЬМ». Їхні картини — як документальні, так і ігрові — здобули ряд кінонагород по всьому світу.

29-річна Катерина Горностай — одна з найперспективніших українських молодих режисерів. Кінокритики відзначають її особливий стиль та вміння передавати життя без награності. В 2015-му її короткий метр «Віддалік» визнали найкращим фільмом національного конкурсу на кінофестивалі «Молодість». І «Стоп-Земля» має стати повнометражним дебютом режисерки.

За її задумом, аби правдиво показати життя сучасних підлітків у фільмі, необхідно зібрати клас школи з реальних школярів, які не є професійними акторами. Тому вже наприкінці зими команда планує розпочати кастинг серед школярів 9, 10 та 11 класів.

Методика цього кастингу буде відрізнятись від загальноприйнятої. Щоб знайти майбутніх героїв та героїнь фільму, команда у складі режисерки та оператора хоче відвідати уроки у київських школах. Це допоможе у майбутньому розказати історію справжніх людей, які навчаються зараз в школах. Тож творці фільму шукають школи, які б зголосилися взяти участь у кастингу.

Як це відбуватиметься: не заважаючи і ніяк не втручаючись у роботу класу режисерка та оператор через невелику фотокамеру будуть спостерігати за учнями і зроблять їхні фотопортрети. «Головна стратегія — спостереження. Ми не маємо на меті вплинути на оточення, лише — розгледіти людей», — зазначає режисерка фільму Катерина Горностай.

Після обробки відзнятого під час таких кастингів матеріалу команда обере кандидатів на наступний тур і знову звернеться до школи для отримання контактів обраного учня чи учениці та його батьків. Наприкінці травня відбудеться одноденний акторський тренінг у кастинг-офісі, де буде обрано 30 майбутніх акторів та акторок для фільму.

Всі етапи відбуватимуться за згодою батьків та школи. Усі матеріали, зняті під час кастингу, ніде і ні в якому вигляді не будуть оприлюднені. Їх використовуватимуть виключно у внутрішніх робочих цілях команди фільму.

Восени режисерка та команда професіоналів кіно та театру, зокрема сценічної мови й акторської майстерності, проведуть з обраними учнями та ученицями акторську лабораторію. За її результатами розподілять ролі. Зйомки фільму «Стоп-Земля» розпочнуться в листопаді 2019 року.

Контактна особа для надсилання заявок на участь у кастингу:
Хоменко Вікторія
stop.zemlya.movie@gmail.com

Поділитися цією статтею
Автор: