Удруге стартували національні змагання для школярів з моделювання «розумних» пристроїв — STEAM-House-2019. 

ІТ-змагання серед учнів середніх шкіл покликані спонукати дітей до генерування нових ідей, а також сприяти розвитку STEAM-освіти та впровадженню сучасних технологій в програму Нової української школи.

Цьогоріч учні з усіх куточків країни у віці від 12 до 17 років змагатимуться в розробці ідей «розумних» пристроїв, їх програмуванні і виготовленні моделей таких ґаджетів уже вдруге.

До 15 серпня організатори та журі конкурсу визначать 10 фіналістів і презентують їм набори комплектуючих для проектування ґаджетів.

Фінал конкурсу відбудеться у першій половині листопада. Під час фінального етапу у Києві журі визначить і нагородить переможців у двох вікових категоріях і трьох номінаціях: «Розумні» пристрої», «Розумне місто» та Інтернет речей (IoT).

Організатор цьогорічних змагань — компанія Accord Group. Співорганізатори — компанія-засновник конкурсу STEAM-House «ІТ-Інтегратор», Інститут модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України та видавничий дім «Освіта». Головні партнери конкурсу — Cisco Networking Academy, Microsoft, Asbis, ERC.

«Конкурс STEAM-House покликаний популяризувати впровадження сучасних освітніх та інформаційних технологій в українських школах. Він також допомагає нам відбирати талановиту учнівську молодь, надавати їй усебічну підтримку при виборі STEAM-професій — так званих «професій майбутнього», — коментує віце-президент «ІТ-Інтегратор» Надія Омельченко.

«Наша компанія робить дуже багато для сприяння реалізації концепції Нової української школи та розвитку наукового спрямування освіти та дослідно-орієнтованого навчання, просування використання ІТ-рішень у школах. Ми віримо в те, що STEAM-House стане не лише конкурсом для талановитої молоді, а й інноваційною платформою, яка об’єднає всі компанії та організації, які розвивають середню освіту в країні», — вважає генеральний директор Accord Group Валерій Береговий.

Юрій Роман, село Довге (Закарпатська область) з проектом «Розумний клас»

Торік учасники STEAM House подали близько 100 оригінальних проектів. Перемогу в конкурсі здобули проекти «розумний» кран від Михайла Сірого з міста Горішні Плавні на Полтавщині і система компенсації втраченого зору від Ігоря Шибки з міста Дніпро. Для обох переможців конкурс став трампліном для розвитку. Розробку Ігоря Шибки відзначив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман як суспільно-корисний проект. А smart-кран Михайла Сірого успішно функціонує в його рідній школі.

Кирило Дикий, м. Суми, з проектом «Інтелектуальний протез»

Щоб взяти участь у змаганнях цього року, учасникам потрібно зареєструватись за посиланням та подати ідею свого пристрою в формі заявки до 20 червня.

Детальніше про змагання та умови цьогорічного конкурсу

Поділитися цією статтею
Автор: