Переможці конкурсу матимуть можливість відправити мінілабораторії з дослідження мікрогравітації на Міжнародну космічну станцію (МКС) на кораблі «SpaceX Dragon» з майданчика 39A Космічного центру NASA імені Кеннеді, що в штаті Флорида, США.  

До участі у всеукраїнському відборі запрошені команди учнів (3–5 осіб) 7–9 або 10–11 класів, а також учителі й викладачі біології, хімії та фізики, зацікавлені у менторстві командних проєктів.

Школярі, які візьмуть участь у цьому конкурсі, матимуть можливість:

– навчитись планувати експеримент як професійні вчені, з реальними обмеженнями, що накладаються експериментальним обладнанням, поточними знаннями та середовищем, у якому буде проводитися експеримент;

– підготувати офіційну дослідницьку пропозицію з дотриманням вимог письмового спілкування;

– здобути досвід проходження справжнього двоетапного процесу розгляду заявки на наукові дослідження;

– пройти професійний огляд безпеки польотів;

– взяти участь у науковій конференції та форумі (у Національному музеї авіації і космонавтики США, що в Смітсонівському інституті, Вашингтон).

Реєстрацію на конкурс повинні здійснити зацікавлені заклади загальної середньої освіти (школа, ліцей, гімназія тощо). Вони мають заповнити реєстраційну форму, вказавши:

– координатора проєкту;

– класи, в яких планується реалізація програми;

– І додавши мотиваційний лист, який описує потребу використання нової методики в закладі освіти.

Кількість місць на участь у конкурсі обмежена. Рішення про участь закладу освіти в конкурсі ухвалюватиме експертна комісія програми SSEP в Україні. Дедлайн реєстрації — 15 серпня 2023 року.

Зареєструватися


Поділитися цією статтею