Для учнів 10–11-х класів пройшов перший кемп формату Catch-up з надолуження освітніх втрат. Його запустила освітня фундація GoGlobal.

Цей кемп — частина довготермінової Програми надолуження освітніх втрат. У її межах діти з міст та сіл, які перебували в окупації або в яких проходили бойові дії, зможуть здобути необхідні їм знання. Зокрема, пропрацювати шкільну програму з англійської та української мови й математики, підготуватися до фінального шкільного року та до вступу до ЗВО.

Перший кемп пройшов офлайн у безпечній локації на Закарпатті. Участь у пілотному таборі взяли майже 60 дітей із семи прикордонних до країн-агресорів громад Чернігівщини. Частина цих громад були під окупацією, у частині точилися запеклі бої, тож діти були позбавлені як фізичного відвідування шкіл, так і онлайн-навчання щонайменше кілька місяців. Дехто і досі має дуже обмежений доступ до навчання.

Окрім занять, з молодими людьми працюють психологи, юнаки та дівчата займаються арттерапією. Також підлітки вчаться лідерства, командної роботи, пітчингу власних проєктів та навичок презентації. Передбачено і час на відпочинок, перезавантаження та спілкування.


Поділитися цією статтею