9 червня сотні іноземних волонтерів з 50 країн світу почнуть працювати в пришкільних мовних таборах GoCamp — їх створюють на базі міських та сільських українських шкіл.

Волонтери безкоштовно допомагатимуть учням долати мовні бар’єри, швидко адаптуватися до багатокультурного середовища, розвивати креативність і толерантність.

«Англійська — це мова бізнесу та інновацій, без яких неможливо уявити розвиток держави. Крім того, уміння вільно спілкуватися іноземними мовами є однією з компетентностей, якою має володіти випускник Нової української школи. Тому ми вдячні всім волонтерам, які вирішили допомогти нам у реалізації цього завдання», — зазначив заступник міністра освіти і науки Вадим Карандій.

До роботи також залучать місцевих педагогів. У співпраці з волонтерами вони опановуватимуть сучасні методики викладання іноземних мов та вчитимуться заохочувати дітей до пізнання світу. Разом з тим, учителі допомагатимуть волонтерам проводити різні активності, навчальні заняття, спілкуватися з учнями різного віку.

Проведення мовних таборів планують до 21 червня 2019 року.

GoCamp — це найбільша волонтерська ініціатива у Східній Європі, яка покликана навчити дітей долати мовні бар’єри та вірити у власні сили.

Пілотний проєкт GoCamp стартував у 2016 році. Тоді в ньому взяли участь 9 тис. дітей із 126 українських шкіл. Загалом за 4 роки проєкту близько 1 тис. волонтерів з різних країн світу відвідали Україну для роботи в таборах.

Поділитися цією статтею