Громадська спілка «Освіторія» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Міністерством освіти і науки України (МОН) за підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE) починає відбір майбутніх тренерів і тренерок з подолання освітніх втрат у природничій галузі в межах масштабного проєкту «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат».

Проєкт «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат» спочатку був розроблений, щоб надати вчителям знання та інструменти для надолуження знань в учнів у початковій школі – з читання, письма, математики та в середній школі – з української мови та літератури, математики. Утім, протягом шести місяців реалізації проєкту до громадської спілки «Освіторія» надійшло багато запитів щодо можливостей підвищення кваліфікації вчителів природничної галузі в темі подолання освітніх втрат. А результати PISA 2022 показали, що в українських учнів та учениць спостерігаються освітні втрати в природничих науках. Базового рівня грамотності за шкалою PISA досягли 66% українських учнів і учениць. Якщо порівняти із дослідженням 2018 року, то результати в галузі природничо-наукових дисциплін зменшилися на 19 балів.

11 квітня в межах проєкту «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат» починається відбір майбутніх тренерів і тренерок з подолання освітніх втрат у природничій галузі в кожній з областей України.

Заповнити форму реєстрації можна за посиланням.

Заповнити форму реєстрації

Реєстрація триватиме до 23:59 21 квітня 2024 року.

Відбір заявок відбуватиметься в три етапи:

1. Технічний відбір на основі заповнених анкет.

2. Інтерв’ю з відібраними кандидатами та кандидатками.

Повідомлення результатів до 23:59 7 травня 2024 року.

Заповнюйте форму, якщо ви:

  • активний/-а вчитель/-ка хімії, фізики, географії, біології;
  • маєте широке коло спілкування з колегами і зможете збирати групи по 30 вчителів природничої галузі;
  • готові проводити тренінги для вчителів свого регіону з червня по вересень включно.

Під час відбору майбутніх тренерів/-ок також буде враховуватися досвід у проведенні тренінгів, мотивація та інтерес до теми подолання освітніх втрат.

Підготовка тренерів/-ок включатиме:

-перегляд курсу в онлайн-форматі про інструменти для вимірювання та методи надолуження знань в учнів;

-очні тренінги у Києві 13-14 травня (проживання та харчування забезпечують організатори);

-отримання сертифіката з підвищення кваліфікації та можливість проводити тренінги у своїх регіонах (передбачено гонорар за проведення тренінгів).

Серед експертів проєкту:

  • Руслан Шаламов, заслужений учитель України, вчитель біології ХНЛ «Обдарованість», співавтор Державного стандарту початкової і базової середньої освіти.
  • Олександр Козленко, начальник відділу змісту оцінювання навчальних компетентностей УЦОЯО, експерт міжнародної робочої групи PISA 2025 Peripheral Science Expert Group, учасник робочих груп зі створення Державних стандартів основної і профільної школи, Відмінник освіти України.
Поділитися цією статтею