Щороку в Україні відбувається масштабний міжнародний конкурс наукових зображень. Його мета — популяризувати науку та зібрати світлини для ілюстрації статей у Вікіпедії. Українська частина конкурсу тривала з листопада по грудень 2023 року. В Україні її проводить громадська організація «Вікімедіа Україна».

У 2023 році до неї долучилося 72 учасників та учасниць, які завантажили 362 зображення. Роботи змагалися у п’яти номінаціях: «Живі організми», «Мікроскопія», «Люди в науці», «Нефотографічні зображення» та «Загальна категорія». Всього за результатами конкурсу журі визначило від трьох до п’яти переможців у кожній номінації.

«Важко знайти людину, яку не торкнулося повномасштабне вторгнення, тому вкрай необхідно підтримувати одне одного, плекати нашу науку та культуру і показувати їх цінність на різних рівнях. У Конкурсі наукових зображень окрім популяризації науки додалася ще одна мета — підтримка науковців, тому що їхній доробок дуже важливий», — зазначила співорганізаторка конкурсу Наталія Ластовець.

Живі організми (від 1-го до 5-го місця)

Мікроскопія (від 1-го до 5-го місця)

Люди в науці (від 1-го до 5-го місця)

Загальна категорія (від 1-го до 4-го місця)

Поділитися цією статтею