Український центр оцінювання якості освіти вніс зміни у порядок проходження мультипредметного тесту, повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Педагоги та батьки вступників після проходження учнями демонстраційного варіанту тесту одноголосно зазначили, що відведеного на виконання трьох блоків завдань часу замало. УЦОЯО проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту.

«Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали нас, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин. Я впевнений, що цей крок допоможе кожному вступити до омріяного закладу вищої освіти, показавши свій найвищий результат під час НМТ», — зазначив Сергій Шкарлет.

Демонстраційний варіант мультипредметного тесту можна пройти онлайн, аби потренуватись. Також можна завантажити файл із демонстраційним варіантом тесту, виконати завдання пізніше і звірити відповіді з правильними.

Поділитися цією статтею