Для розбудови спортивних комплексів при закладах загальної середньої освіти держава виділить 150 млн гривень. Ці кошти підуть на будівництво нових та реконструкцію наявних спортивних майданчиків, стадіонів, басейнів та інших спортивних споруд та приміщень.

За словами Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, для закладів у Києві та в містах обласного значення коштом державного бюджету буде перераховано не більш як 70% відсотків витрат. Водночас для закладів, розташованих у районах та в територіальних громадах держава покриє до 90% вартості. А у селах та селищах — до 95% витрат на будівництво та ремонти спортивних закладів.

На кошти з державного бюджета можуть розраховувати опорні заклади освіти, сільські школи, де не менш як сто учнів, та міські заклади освіти, де не менш триста учнів.

Для отримання інвестицій обласні держадміністрації мають надати клопотання до МОН з пропозиціями по об’єктах протягом 30 календарних днів від дня набрання чинності відповідної постанови. Всі надіслані проекти будуть розглянуті спеціально утвореною комісією, до якої увійдуть представники МОН, Мінмолодьспорту, Мінрегіону, члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Поділитися цією статтею