Певне, ви вже чули про такі випадки, коли дитина добре розвинута, але в неї виникають складнощі під час письма або читання. Одні літери замінюються іншими, перемішуються між собою, перекручуються склади? Ці стани — розлад навички читання (дислексія) та письма (дисграфія) — завдають труднощів дітям під час навчання. У батьків виникає питання: а як тоді дітям з такими проблемами займатися англійською?

Виявляється, можна подолати ці складнощі, якщо враховувати специфіку станів та використовувати сучасні напрацювання задля навчання дітей з такими порушеннями. Центр Grade оголошує набір маленьких студентів на перший інноваційний курс «Англійська для дітей із дислексією та дисграфією».

Цей курс створювали двоє фахівців: дипломований психолог, корекційний педагог та арт-терапевт Ольга Пастернак, а також викладачка англійської мови, яка пройшла спеціальний Оксфордський курс Teaching learners with Dyslexia і сама є мамою 9-річної дитини з дислексією, Олена Українська.

Курс передбачає використання сучасних напрацювань у сфері роботи з дітьми, які мають порушення процесу письма чи/або читання: елементи методу Р. Дейвіса, нейрокорекції та арт-терапії, глобального читання, залучення тематичних плакатів, флеш-карток із зображеннями, карток зі звуками та транскрипцією.

Пілотний курс створений для діток 9–11 років і націлений на початківців — рівень Beginner/Elementary. Він стартуватиме у вересні і триватиме до середини січня (3 семестри). Заняття проходитимуть тричі на тиждень і триватимуть перший місяць — 1 годину, а надалі — 1,5 години. Прийом заявок уже стартував.

Для зарахування дітям та батькам потрібно попередньо пройти невеличке інтерв’ю та діагностичну бесіду з психологом.

Докладніше про курс можна дізнатися на сторінці: «Англійська для дітей із дислексією та дисграфією». Там же можна відправити заявку.

Ось як коментує створення нового курсу Олена Українська:

«Від появи дитини з особливими освітніми потребами не застрахована жодна родина. І я дуже тішуся, що нарешті ми створюємо умови для навчання цих дітей у школах і дитячих садках. На жаль, часто батьки соромляться, якщо їхня дитина відрізняється від ровесників. Але, на моє переконання, не можна мовчки спостерігати, що відбувається навколо. Необхідно робити будь-які спроби, аби змінити ставлення до людей, які відрізняються від інших. Саме так і з’явилась ідея створення курсу для дітей з дислексією та дисграфією.

Я займаюся зі своєю дитиною вже 3 роки. До мене почали звертатися батьки, які мають дітей із різними мовними порушеннями, потім я поділилась своїми думками з керівництвом нашого центру, знайшла цілковиту підтримку і, зрештою, у результаті співпраці з чудовим логопедом та психологом з’явився проект, а згодом і весь курс рівня Elementary.

Було б неправильно стверджувати, що вивчення англійської мови — це єдина мета проекту. Це, безумовно, головна мета, але не єдина. Діти не будуть почуватися іншими, гіршими, слабкими, адже вони будуть навчатися разом з дітьми зі схожими проблемами. На жаль, діти з дислексією страждають від невпевненості у собі, вони отримують погані оцінки, тому спілкування з такими ж дітьми повинно зробити їх впевненішими у власних силах».

Подати заявку на курс

Поділитися цією статтею
Автор: