Українським закладам освіти досі бракує 3 тис. укриттів.

Про це розповів Оксен Лісовий під час пресзаходу, присвяченого ініціативі Швейцарсько-українського проєкту DECIDE з відбудови шкіл в Україні, зруйнованих під час війни.

Загальна вартість таких укриттів — 1 млрд доларів. І хоч 9 з 13 тис. шкіл вже обладнані укриттями, не всі вони 1 вересня запрацюють в офлайн-форматі. За словами міністра, уряд вже виділив на облаштування укриттів півтора мільярда гривень. А повернення до очного навчання — один з пріоритетів міністерства.

«Ми не повертаємо до очного навчання ті регіони, де є підвищені ризики, де йдуть активні бойові дії. Там навчання буде продовжуватись в онлайновому форматі», — коментує пріоритети МОН міністр.

Найгірша ситуація з укриттями в дошкільній освіті. Зокрема, цьогоріч в Україні рекордно збільшилася кількість дітей, не охоплених дошкільною освітою. Частка дітей, які не відвідують ЗДО, у 2021 році становила 18%, у 2022 — 16%. Проте цьогоріч кількість дітей, не охоплених дошкільною освітою, зросла майже до 22%, найбільше — на Кіровоградщині, Миколаївщині, Львівщині та Одещині. На 4% зменшився показник охоплення дошкільною освітою дітей 5(6)-річного віку. Наразі він становить 71%.

Поділитися цією статтею