З початку повномасштабного вторгнення вже встигли повністю відбудувати понад 500 закладів освіти, зруйнованих росіянами.

Про це розповів заступник мінстра освіти і науки України Андрій Сташків в ефірі Суспільного.

Загалом з 24 лютого 2022 року було пошкоджено більш ніж 3000 закладів освіти, а понад 300 було зруйновано повністю. Відбудовують зруйновані будівлі за рахунок місцевого, державного бюджетів, а також завдяки міжнародним партнерам. 

Андрій Сташків наголосив: у пріоритеті МОН — офлайн-навчання. Тому ще один великий вектор роботи — це побудова укриттів. У цей процес залучені як місцеве самоврядування, так і уряд, який виділив на це 1,5 млрд грн. За словами заступника міністра, тільки під час літніх канікул побудовано або реконструйовано понад 1000 укриттів. Більш ніж 80% шкіл вже мають укриття і зможуть розпочати навчання офлайн або в змішаному форматі.

Тематичні блоки «Суспільне. Спротив» про початок нового навчального року команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спільно з громадською спілкою «Освіторія».

Як українці розпочинають новий навчальний рік — можна переглянути 31 серпня та 1 вересня у всеукраїнському інформаційному проєкті «Суспільне. Спротив» на місцевих каналах Суспільного (Суспільне Львів, Суспільне Рівне, Суспільне Житомир та інших) і супутниковому каналі Суспільне Новини.

Поділитися цією статтею