Понад 90% учителів знають англійську на рівні В2 і вище. Це означає, що більшість респондентів можуть вільно спілкуватися з носіями мови.

Про це свідчать дані нового дослідження від МОН та British Council.

Українські вчителі англійської мови мають високий рівень знань, як показує дослідження, проведене в серпні 2023 року в рамках національної мовної програми Future Perfect. За даними дослідження, в якому взяли участь 224 вчителі, 90% з них володіють англійською мовою на рівні В2 і вище за шкалою Common European Framework of Reference for Languages.

Заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків відзначив, що освітні рішення повинні базуватися на даних, і це дослідження надає необхідну інформацію. Результати вказують на сильні сторони та сфери для поліпшення викладання англійської мови в школах.

У дослідженні у вчителів визначали чотири ключові навички володіння англійською мовою: слухання, читання, письмо і мовлення. Наприклад, 54,3% опитаних учителів мають рівень В1 у мовленні, а 41,5% володіють рівнем В2 в читанні.

За словами заступника міністра цифрової трансформації України Валерії Іонан це дослідження є першим кроком до реалізації національної мовної програми Future Perfect. Вона підкреслила, що вчителі англійської є амбасадорами змін і відіграють важливу роль в умовах воєнного часу.

Дослідження також виявило, що більшість учителів підтримують вивчення мови в ранньому віці, а 56% вважають, що онлайн-навчання може бути так само ефективним, як і офлайн, особливо в умовах війни.

За словами виконавчого директора British Council Скотта Макдональда, дослідження є важливим кроком до світлого майбутнього, а результати допоможуть впроваджувати національну мовну програму Future Perfect.

Поділитися цією статтею