Карантин в Україні продовжать до 30 квітня 2021 року, але це не кінцева дата. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з бізнесом EBA Global Outlook 2021: the Year of Big Questions, повідомляє УНІАН.

«Ми все ще перебуваємо на етапі боротьби з коронавірусом. Ми очікуємо перемоги в цьому році, а квітень буде показником, як ми будемо рухатися далі», — сказав він.

При цьому він додав, що карантинні обмеження буде продовжено й після квітня.

«Карантин ми будемо продовжувати до 30 квітня, але це, на жаль, не кінцева дата, коли він буде закінчений, він, швидше за все, триватиме в тій чи іншій формі, можливо, з пом’якшенням, можливо, він буде адаптивним», — сказав він.

Очікується, що уряд найближчими днями ухвалить рішення про повернення до адаптивного карантину — про це Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду 3 лютого.

За умовами адаптивного карантину в Україні регіони країни розділяють на «червону», «зелену», «помаранчеву» зони з огляду на завантаженість ліжок, середню кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування та показник динаміки зростання випадків інфікування.

Таким чином, у кожній з епідеміологічних зон встановлять різні карантинні обмеження. Найм’якіші — у «зеленій» зоні, найбільш жорсткі очікують регіони «червоної» зони.

Якщо умови адаптивного карантину будуть запроваджені такі самі, як на попередньому етапі, то заборона на відвідування навчальних закладів буде передбачена тільки в «червоній» зоні.

Фото https://ua.depositphotos.com.

Поділитися цією статтею