За даними джерел «Української правди», на посаду очільника МОН розглядають директора Малої академії наук і добровольця 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Оксена Лісового, держсекретарку МВС Інну Ящук та народну депутатку від «Слуги народу» Юлію Гришину.

Оксен Лісовий

Хоча посада директора МАН передбачає бронь, Оксен Васильович добровільно пішов до війська. І з травня 2022 року боронить нашу державу в ролі командира підрозділу. Він відповідає за захоплення й утримання важливих позицій, населених пунктів чи рубежів до розгортання основних військ.

Разом зі своєю бригадою Оксен Лісовий воював у Краматорську, Слов’янську, Дружківці та Долині. Зокрема займався відтисканням окупантів від Слов’янська в бік Ізюма. Коли восени ситуація на Сході змінилась, бригада Оксена Васильовича займалась зачисткою населених пунктів.

Оксен Лісовий продовжує виконувати свою роботу як директор Малої академії наук. Він зберіг своє місце роботи, тому зарплату як військовий ЗСУ не отримує. А свої обов’язки в МАН виконує дистанційно. Бути на нарадах, вести документацію та приймати рішення в режимі онлайн допомагає досвід пандемії. 

Батько Оксена — Василь Лісовий — учений та видатний філософ-логік, був заарештований КДБ. Протягом 11 років він перебував у засланні в Сибіру. Тож у 10-річному віці Оксен Лісовий разом із матір’ю переїхав ближче до тата і мешкав у Сибіру до закінчення його тюремного терміну.

Юлія Гришина

Перед тим як присвятити себе кар’єрі депутатки, пані Гришина працювала на посаді керівної партнерки в незалежній юридичній бізнес-школі CTRL.School. У цьому закладі навчаються адвокати, юристи, маркетологи, власники та менеджери IT-бізнесу. У бізнес-школи вельми цікавий слоган: «Привчайте конкурентів програвати!».

З 2013 року Юлія Гришина почала працювати в Українському державному університеті фінансів та міжнародної торгівлі спершу на посаді в. о. проректорки, помічниці ректора та доцентки кафедри теорії, історії та конституційного права. У 2013–2014 роках стала проректоркою з науково-педагогічної та виховної роботи в цьому університеті. А в 2014 році працювала там само завідувачкою кафедри цивільних та кримінально-правових дисциплін.

З 2014 року є професоркою кафедри трудового права та права соціального забезпечення Київського національного університету імені Тараса Шевченка. За час депутатства Юлія Гришина стала також головою підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. У 2022 році Верховна Рада ухвалила законопроєкт про протидію мобінгу (цькуванню на роботі), який розробляла та ініціювала пані Юлія.

Інна Ящук

Інна Ящук — науковиця, педагогиня, пані декан факультету початкової освіти та філології ХГПА. Закінчила ХГПА за спеціальністю «Вчитель молодших класів» та Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. У 2023 році її призначили держсекретаркою Міністерства внутрішніх справ.

2015 році вступила до політичної партії «Об’єднання „Самопоміч“» та стала депутаткою Хмельницької обласної ради. Того ж року була обрана головою Комісії питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту і туризму в Хмельницькій обласні раді, стала членкинею міжфракційної групи Хмельницької обласної ради «За рівні можливості». Кандидатка на посаду міського голови Хмельницького на виборах 2020 року від партії «Слуга народу». 

Відзначена багатьма державними нагородами. Зокрема, має почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України».

Поділитися цією статтею