НТУ «ХПІ» запрошує школярів на «Весняні канікули з Політехом: Вікторини в Kahoot». Заходи відбудуться онлайн у Telegram з 27 по 31 березня, початок о 10:00.

Щогодини на глядачів чекає нова тема. Це три цікавих та пізнавальних вікторин: від електрики та блокчейну до піраміди Хеопса та аспірину. Тема, що об’єднує всі майстер-класи: «Великі наукові ідеї, які змінили світ». Вікторини відбудуться за розкладом у форматі відеочату. Потім вони будуть збережені за цим же посиланням для самостійного проходження у зручний час. Програма канікул та науково-популярні Kahoot-вікторини були розроблені молодими науковцями та викладачами НТУ «ХПІ».

Частково Kahoot-вікторин було створено за матеріалами навчального посібника «Великі наукові ідеї, які змінили світ», авторами якого є викладачі харківського Політеху. Книга складається з 12 розділів, які присвячені досягненням людської цивілізації, що засновані на відкриттях чи винаходах з різних напрямів (від фізики до інформатики). Завантажити посібник та додаткові матеріали можна за посиланням. Згодом вчені харківського Політеху планують видати ще додаткові випуски за матеріалами інших Kahoot-вікторин канікул з Політехом.

Залишатися на зв’язку, стежити за новинами, анонсами та розкладом — у групі. Запитання можна ставити в чат-боті.

Проєкт «Канікули з Політехом» стартував восени 2017 року. Його організатори та спікери — викладачі, аспіранти, студенти різних кафедр НТУ «ХПІ». У період шкільних канікул для дітей готується програма з різноманітних заходів: майстер-класів, воркшопів, інтерактивних ігор та лекцій, лабораторних робіт, демонстрацій, дослідів. Гостями Канікул стають не лише діти, а й дорослі: їхні батьки, вчителі. Головна ідея проєкту — показати хімію, фізику, математику, інші технічні спеціальності цікаво, зацікавити дітей займатися наукою у майбутньому.

Долучитися
Поділитися цією статтею