В Україні проходить конкурс учнівських відео та подкастів «Репортер». Школярів 9–11-х класів запрошують створити власні медіапродукти на соціально важливі теми.

Організатори — Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Шведське посольство.

До 24 листопада учасник може подати на конкурс створений власноруч відеосюжет або подкаст на одну з трьох тем: Здоров’я, Екологія або Історії, які надихають, та пройти тест з медіаграмотності, який допоможе підготувати матеріал. Поки триватиме прийом робіт, організатори проведуть прямі ефіри та попередній пітчинг ідей за участю експертів і журналістів, щоб допомогти учасникам створити якісний контент.

Оголошення переможців відбудеться у грудні 2021 року. Завершальним етапом конкурсу стануть тренінги та практика з топовими журналістами країни в Києві, створення спільних матеріалів на базі редакцій «Суспільного», «Громадського», «Куншта», «Детектора медіа» та Texty.org.ua, а також розміщення робіт на сайті «Фільтра» та медіаресурсах партнерів.

Деталі про правила конкурсу, умови участі, критерії оцінки робіт знайдете на сайті проєкту «Фільтр».

Поділитися цією статтею